loader image

PWRDBYPIM IN THE NEWS

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De ‘e-kracht’ van Pim

Eindhovenaar lanceert e-step bij zuiderburen

Pim van de Walle (22) werkt gedisciplineerd aan zijn eigen internationale succes met zijn bedrijf PWRDBYPIM (Powered by Pim). Vorige week lanceerde de Eindhovenaar de e-step Steppi bij de Vlamingen. En er is meer. 

Stage lopen binnen je eigen bedrijf, Van de Walle deed het. Waarom bij een ander leren als je het bij en van jezelf kunt? Inmiddels lopen er, bijna tot zijn eigen verbazing,  twintig medewerkers op zijn werkvloer aan de Torenallee; vier van hen zijn in loondienst onder wie zijn rechterhand Krishian Visser (23), de anderen zijn freelancers en stagiairs. Ze werken aan het bedrijf PWRDBYPIM waaronder zes bv’s scharen. 

Het ondernemersavontuur van Van de Walle begon 1,5 jaar geleden vanuit een andere stage bij Pon, een bedrijf dat wereldwijd mobiliteitsproducten levert. ,,In de bouw werken mensen soms met machines die ze niet goed kennen dus bellen ze vaak wat te doen. Ik bedacht dat dat slimmer kon, dus maakte ik de app Construction Support waar ze via een slimme vraag-antwoordboom het probleem zelf kunnen oplossen.”Dat werd een succes. De eigenaar van Pon raadde Van de Walle aan snel zijn eigen onderneming te starten en nam hem een week later mee naar Zweden. ,,De volgende dag heb ik het platform aan drie landen verkocht. Inmiddels zijn we wereldwijd bezig, binnenkort ook in Chili, Argentinië, Zuid-Afrika.” 

Vervolgens kreeg Van de Walle de vraag of hij ook een webshop kon bouwen. ,,Ja alleen nooit gedaan. Ik ben autodidact op IT-gebied maar ik wist ‘de Messi van de IT’ , student op de TU/e, te strikken. Inmiddels bouwen we voor allerlei bedrijven webshops en sites.” Deze bedrijfsactiviteiten vallen onder de bv PIM Digital. Zo is er ook de tak Real Estate Support, een applicatie voor vastgoedbeheerders om druk op hun serviceafdeling te verminderen. Samen met een investeerder loopt nu een pilot. Over twee maanden moet de app live gaan.

Verzekerd steppen

De Vlamingen maakten vorige week kennis met zijn Steppi,  een inklapbare e-step op abonnementsbasis. Al flyerend door Gent, Antwerpen en Leuven wisten ze naar eigen zeggen veertig orders in drie dagen binnen te slepen. ,,Mensen kunnen kiezen uit  drie modellen van Segway en afhankelijk van het model, betaal je een vast bedrag tussen de 35 en 50 euro per maand. Diefstal, schade, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is voor je geregeld. Heb je schade, dan zorgen wij binnen 24 uur voor een nieuwe step. We mikken op mensen die de ‘last mile’ maken op de step. Die met het ov naar het werk reizen of de auto aan de rand van de stad parkeren en de laatste kilometers per e-step afleggen.” Bang dat de stepjes irritant gedumpt of gesloopt worden, zoals in  buitenlanden gebeurt waar de e-step al is toegestaan, is Van de Walle niet. ,,Vandalisme is voor eigen rekening, er zit ook een track-en trace op de step dus je kijkt wel uit. Je sloopt je eigen auto toch ook niet.”

In Nederland mag de elektrische step officieel de openbare weg niet op. Regelgeving laat op zich wachten. Maar ook daar lijkt Van de Walle tijdelijk iets op gevonden te hebben. ,,E-steps leasen zoals in België willen we in hier niet zolang de wet het niet toestaat. Maar wie bij ons een step koopt, kan via ons een WA-verzekering afsluiten bij een grote verzekeraar. Daarin zijn wij uniek. Je step krijgt ook een verzekeringsplaatje.” 

Toch is het een niet goedgekeurd vervoersmiddel op de openbare weg, erkent van de Walle. ,, Het is een tussenoplossing. Ik geloof echt in e-mobility en de verzekeraar met ons een illegaal vervoersmiddel op de openbare weg erkent Van de Walle.

Read more

Jan

Jan is een designer

Peter

Peter is een designer

Contact us

Torenallee 20

5617 BC Eindhoven

KVK 75079232

BTW NL860133606B01

+31645534160

Copyright © 2018-2019 PWRDBYPIM B.V. All rights reserved